Gosskören finns på Instagram och på Spotify.

Gosskören är en glädjemaximeringsorganisation som använder körsång som ett skinande svärd i kampen för det perfekta evenemanget. Vi sjunger pop-, rock-, och soullåtar från 60-talet och framåt, varvat med komiska mellansnack. Låtarna är energiska, våra uppträdanden fyllda av upptåg och humor men lämnar även utrymme åt finstämda ballader. Med Gosskören på scen så kan ni räkna med mycket publikinteraktion och publikfrierier.

Vi är en erfaren underhållningsgrupp som utvecklats över generationerna. Sedan starten 1996 så har vi utvecklat vårt showmanship och vår totala produkt. Idag så genomför vi i genomsnitt ca 50 gig ett pandemifritt år, både för svensk och internationell publik, inom och utanför Sveriges gränser.

Vi utformar vår show för att den ska passa och vara unik för ert event. Vi är vana veteraner som själva kan hitta var vi bör stå och gå för att höras och synas bäst. Och vi kan hantera nästan alla upptänkliga ändringar, katastrofer och missöden som kan drabba ett evenemang.

Mikrofoner och en ljudtekniker är till stor hjälp och värt att hyra in om publiken är månghövdad och rummet stort. Vi klarar av att hitta på lösningar för i stort sett alla situationer även utan ljudförstärkning, men det blir oundvikligen så att vissa gäster stundtals kommer att höra oss bättre än andra. Gosskören har även en egen portabel ljudlösning som varken kräver ljudtekniker eller soundcheck i förväg och som passar för uppemot 150 gäster – tillgänglig som tillval.

Hur kan ett uppträdande se ut?

Vid de flesta framträdanden vi gör så äntrar Gosskören scenen och tar över lokalen efter en kort presentation av toastmastern. Med mycket energi och nyttjande av såväl rummet som publiken, så sjunger vi 5 – 6 låtar som varvas med humoristiska och stämningsfulla mellansnack. Detta brukar ta ca 20 – 30 minuter i anspråk, allt utifrån era önskemål. I dialog med de som har anlitat oss tidigare så har vi genomfört en mängd olika upplägg, där ytterligare bitar har lagts till eller varit huvudfokus.

Ett alternativ till ett större enskilt framträdande är att lägga till en teaser innan middagen, där Gosskören kommer in bland de minglande gästerna, presenterar sig och sjunger 1 – 2 raska låtar för att starta festen och bygga upp förväntningar inför kvällen. Vid mer högtidliga ceremonier kan kören stå redo att sjunga en fanfar eller kanske framföra ett mer klassiskt körarrangemang. På senare tid har vi även varit huvudnumret i ett flertal online-event, där vi streamar ut live till gästerna på valfri plattform med professionellt ljud och högupplöst video. Kören gör sitt yttersta för att korsa avståndet till gästerna och skapa intimitet, med roligheter och upptåg anpassade för mediet. Näst efter kattungar är vi den bästa stämningshöjaren även på digitala sammankomster.

Körens tre senaste musikvideor. De ger en god bild av vår energi och känsla

Make sure to follow us on Instagram!